top of page
kopfoto website _ nieuwsbrief  2.jpg

WAT MAG ER BIJ HET OUD PAPIER?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlanders zijn goed in het scheiden van oud papier en karton: we leveren driekwart van al het oud papier en karton gescheiden in. Wat mag er allemaal bij het oud papier en wat liever niet?

Kranten, folders, enveloppen, wc-rolletjes en kartonnen dozen: het mag allemaal bij het oud papier. Papier kan goed gerecycled worden tot nieuw papier. Snij of scheur grote kartonnen dozen in stukken voor je ze in de papierbak gooit, anders kunnen ze de ingang van de bak blokkeren.

Melkpakken en sap-pakken horen niet in de papierbak maar bij het plastic afval: er zit een plastic en/of aluminium laagje in. Zit er plastic om je tijdschrift of reclamefolders? Haal dat er eerst af voor je ze in de papierbak gooit.

Grondstof voor nieuw papier.
75% van het in Nederland gefabriceerde papier is gemaakt van oud papier. Papier en karton kunnen  tot zes keer toe worden gerecycled.  Zo levert 15 kilo oud papier genoeg papier op om 250 nieuwe Donald Ducks te drukken. HVC zamelt het oud papier in, verwerkt en recyclet het papier op een milieuvriendelijke wijze. Zo halen we samen eruit wat erin zit.

 

 Download de Scheidingswijzer of kijk op www.milieucentraal.nl

 

oud papier - nieuw papier.jpg
wat hoort er bij het oud papier.jpg
bottom of page